Párolt marhaszeletek
STOOF VLEES VAGY STOOF KARBONÁT
Hozzávalók: Marhafelsál, vagy lábszár, 4 személyre 80 dkg, margarin a hús elősütéséhez, de csak éppen hogy ne ragadjon a serpenyő, 2 nagy fej vöröshagyma, 1 nagy szelet kenyér megkenve mustárral, tetszés szerint bors, babérlevél és só
Elkészítése: Legjobb, ha un. kuktába főzzük, mert akkor nem kell kevergetni főzés közben és nem ég le. A hús hamarabb megpuhul,
A húst tenyérnyi szeletekre vágjuk (nem vastagra), sóval, borssal fűszerezzük, majd forró serpenyőben kevés margarinnal megkapatjuk mindkét oldalán. Majd a kuktafazékba zsiradékban (margarinban) a hagymát kissé megfonnyasztjuk, majd az így előkészített húst és két babérlevelet kuktafazékba helyezzük, vizet öntünk rá, hogy éppen jól ellepje a húst, majd a tetejére ráhelyezzük a mustárral bőven megkent kenyérszeletet. Lezárjuk a kuktát és kb. 30 - 35 percig pároljuk a hús milyenségétől és minőségétől függően. Az ottani marhahúsok ennyi idő alatt biztos, hogy vaj puhák lesznek. Mikor elkészült akkorra a tetején lévő mustáros kenyér is jól megpárolódik és felveszi az étel nedvességét
Ekkor jól elkeverjük és ez által kellemes sűrűségű vadas hatású szaftot kapunk. Ha a hús szeletek egy kicsit megtörnek az sem baj, mert még sűrűbb lesz és zamatosabb lesz az étel.
Sóban, vízben kifőtt krumplit adunk hozzá köretnek, de lehet, un. frittel, vagyis sült krumplival is tálalni.