Hírességek - Móricz Zsigmond
Móricz-csirke
Hozzávalók négy személyre: 4 csirkecomb, paradicsom, vöröshagyma, zöldpaprika, 2 gerezd fokhagyma, sóban összetörve, 1 dl fehérbor (rizling), fehérbors, só, cukor, szójaszósz
Elkészítése: A csirkecombokat sózd meg, szórd be vékonyan fehér borssal, és hirtelen kapasd meg forró olajban.
Kevés cukrot karamellizálj, majd ezzel és kevés száraz fehérborral, két-három kanál szójaszósszal locsold meg a csirkét.
Ha nincs szójaszósz: két kávéskanál ketchup és 1 kávéskanál mustár összekeverve borssal, kevés kakukkfűvel, csipetnyi őrölt köménnyel, ételízesítővel.
Tegyél bele néhány karika paradicsomot, paprikát és hagymát, és párold készre fedő alatt.
Fontos a rövid lé és a lassú tűz!
Sóban tört fokhagymával és citromlével ízesített burgonyapürével körítsd, jól mutat pár szál párolt-sült sárgarépával és zöld hüvelyű zöldbabbal, nagyon finom hagymás paradicsomsalátával.