Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Töltött csirke kicsit másképp


Hozzávalók: 1 méretes csirke, 6 zsemlye, 6 főtt és 3 nyers tojás, májkrém, só, bors, majoránna, zúzott fokhagyma, dinsztelt hagyma, zöldhagyma, a szóráshoz csirkéhez való fűszerkeverék

Elkészítése: A csirkét kicsontozzuk. A hátán végigvágjuk, a farhátat és a mellcsontot kiszedjük. A comb és a szárny ízületeit átvágjuk. A combokból és a szárnytövekből is kiszedjük a csontokat.
A műtét végeztével kiterítjük, belerakjuk a tölteléket.

Ha grillezni akarjuk, akkor mint a sonkát megkötözzük, ha csak simán sütjük, akkor elég hústűvel összetűzni.

Én a töltelék mennyiségét kissé elméreteztem, így aztán a tepsibe még négy darab méretes csirkecomb is belekerült.
A tölteléket a fellazított bőr alá töltöttem.

Kb. 2 óra hosszat kellett sütni, időnként a saját zsírjával locsolgattam.

Frissen felszeletelni nem igazán lehet, sokkal inkább alkalmas egy hidegtál valamelyik fogásának, mert másnap már tökéletesen szeletelhető.