Kakukkfüves csirke
Hozzávalók: 4 db csirkecomb, 2 db csirkemell, 1 narancs leve, 5-5 szál kakukkfű és zsálya, 1 dl olívaolaj, 1-1 mokkáskanál só és őrölt fehérbors, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál pirospaprika
A combokat és a melleket bőrözze le, és mindegyiket vágja két részre. Sózza, borsozza, majd egy tálban tegye félre azokat. Közben szórja tálba a finomra vagdalt zöldfűszereket. Öntse rá a narancslevet. Tegye hozzá a zúzott fokhagymát és a pirospaprikát. Az alaposan eldolgozott keveréket öntse a húsokra. Egy éjszakán keresztül lefedve pácolja a hűtőben. Másnap tűzálló tálba fektetve a húsokat tolja 180 fokra előmelegített sütőbe. Időnként saját levével meglocsolva, a csirkedarabokat meg-megfordítva süsse ropogósra.
Gombával párolt rizzsel és fejes salátával tálalja.
Fordította Barna Aladár