DÉLIGYÜMÖLCS-SALÁTA
{kep:861}
Hozzávalók 10 személyre: 1 kg tisztított déligyümölcs vegyesen (narancs, mandarin, banán, kivi stb., héjastól kb. másfél kg), 2 dl joghurt, 1 dl narancsszörp, 1 dl narancslikőr vagy Triple sec, 1 teáskanál reszelt narancshéj, a díszítéshez 2 dl tejszínből vert kemény hab
Előkészítés: 1 narancs héját finom reszelőn lereszelek, de ügyelek arra, hogy csak a sárga héja kerüljön a reszelékbe. A gyümölcsöket meghámozom, és kis kockákra vágom. Mély tálba teszem. A narancsszörpöt a narancslikőrrel, a joghurttal és a narancshéjjal összekeverem.
Elkészítése: a gyümölcsökre rálocsolom a joghurtos öntetet és összekeverem.
A tetejét szépen feldíszítem és hűtve kínálom.
Idő: 25 perc