Kacsasült uborkasalátával
Hozzávalók: 2 db bőrös kacsamell, 1,5 dl húsleves
A tésztához: 30 dkg liszt, 1 db tojás, víz
A salátához: 3 dl mediterrán jellegű fűszeres mártás, 1 db közepes uborka, 1 gerezd fokhagyma, 1 db zöldpaprika
Szitálja keverőtálba a lisztet. Sózza, és adja hozzá a felvert tojást. Dolgozza annyi vízzel össze, hogy rugalmas, nyújtható tésztát kapjon. Formázzon 3-4 centi átmérőjű golyókat belőle. Lapítsa a golyókat 3 mm-es lapokká. Forró olajban süsse a korongokat aranybarnára. Ha megsültek, lecsepegtetve tegye félre azokat. Fektesse a kacsamelleket bőrükkel lefelé teflon serpenyőbe, vagy tűzálló tálba. Tolja a 220 fokra előmelegített sütőbe. Süsse 4-5 percig, majd 1,5 deci húslevest aláöntve, megfordítva 15-20 percen át, illetve teljes puhulásig. Közben a (ízlése szerint esetleg meghámozott) hosszába félbevágott, és vékonyra szeletelt uborkát, a zúzott fokhagymát, az apró kockákra vagdalt zöldpaprikát és a mártást keverje össze. Ha a hús puhára sült, emelje vágódeszkára, és rövid pihentetés után szeletelje fel. A tésztakorongokat fektesse a visszamaradt pecsenyelébe, és várja meg még az egészet felszívják.
A szeletelt húst a beáztatott tésztával körítve tálalja. Adja mellé az uborkasalátát.
Fordította Barna Aladár