Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

TIRAMISU DIA MÓDRA


Dia és Dani

Hozzávalók: 1 doboz Mascarpone (50 dkg), 100 gr cukor, 2 dl feketekávé, 3 tojás, kevés rum, vagy mandulalikőr, 1 cs babapiskóta

Elkészítése: A kávét lefőzzük, a cukorral és a rummal ízesítjük. A babapiskótát megforgatjuk a rumos kávéban, és félretesszük.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk. Egy tálba beleöntjük a cukrot és a tojás sárgáját, mixerrel kikeverjük, majd hozzáadjuk a Mascarponét és a fehérje felét. Ha túl sűrű, a maradék fehérjével és kevés tejjel hígíthatjuk.
Egy jénai tálba kevés krémet teszünk, majd soronként lerakjuk a babapiskótát és a krémet, így rétegezzük, a tetejére krém kerüljön. Kevés cukrozatlan kakaóporral (szűrőn keresztül) megszórjuk a tetejét, majd 3-4 órára hűtőbe tesszük.