Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Őszibarack


Hozzávalók: 20 dkg margarin, 30 dkg cukor, 2 tojás sárgája
Krém: 20 dkg porcukor, 20 dkg margarin, 2 dkg kakaó, mindez habosra keverve

A hozzávalókat jól kikeverjük, majd belekeverünk 2 dl tejet, 3 evőkanál lisztet, 1 kávéskanál szódabikarbónát és 2 órán keresztül pihentetjük.
Pihenés után 75 dkg lisztet gyúrunk bele. Kis puszedlikat formálunk, és világosra sütjük.

A puszedlikat alul kikaparjuk. A kikapart tésztát a vajas krémmel és 1 dl rummal finomra keverjük, és az üres puszedlikat megtöltjük. Kettőt egyberagasztunk, ha kész, akkor tojásfehérjébe, majd kristálycukorba forgatjuk, a tetejét pedig piros és zöld színezővel színezzük