Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Kacsasült meggymártással


Hozzávalók: 4 db kacsamell-filé, ízlés szerint só és őrölt bors, olívaolaj

A mártáshoz: 1 fej vöröshagyma, 10 dkg meggylekvár, 1 evőkanál vörösbor, 1 evőkanál málnaecet, 1 narancs leve

A körítéshez: 1 fej saláta, 15 dkg zöldborsó, 4 db mogyoróhagyma, 5 dkg vaj, 1 dl csirkeleves, 1 csokor petrezselyem, só és őrölt fehér bors

A melleken a bőrt éles késsel kissé vagdalja be. Alaposan dörzsölje be a fűszerekkel. Forrósítsa fel tepsiben az olajat, és bőrükkel lefelé fektesse bele a húsokat. Süsse pirosra, majd fordítsa meg mindegyiket és tolja a forró sütőbe a tepsit. Tíz-tizenöt perc alatt süsse készre. Közben a finomra vagdalt vöröshagymát párolja kevés olívaolajon üvegesre. Keverje hozzá a lekvárt, a narancslevet és a málnaecetet. Nagyon alacsony hőfokon, kevergetve, gyöngyözve főzze mártás sűrűségűvé. Tálalásig tartsa melegen. A megmosott salátát tépkedje kisebb darabokra. A felolvasztott vajon párolja üvegesre a finomra vágott hagymát. Tegye rá a zöldborsót, sózza és borsózza, majd öntse fel a levessel. Fedő nélkül főzze puhára,. Hagyja kihűlni, végül forgassa össze a megmosott és apróra tépkedett salátával. A vagdalt petrezselyemmel meghintve tegye hűtőbe 15 percre.
A sült húst a mártással leöntve a salátával körítve tálalja.

Fordította Barna Aladár