Süllő egészben, petrezselymes burgonyával
Hozzávalók: 1 db egész süllő, zsemlemorzsa, só, olaj, citrom, 3 db tojás, mustár, 4 dl tejszín, 1,5 dl fehérbor, cukor, pritamin, tárkonylevél
Elkészítése: A süllőt megtisztítjuk, oldalán beirdaljuk. Sózzuk, zsemlemorzsába forgatjuk, majd serpenyőben, bő olajban, locsolgatva ropogósra sütjük. Majonézt készítünk, melyhez tejszínt, fehérbort adunk. Az elkészített tartármártást pritaminnal és finomra vágott tárkonylevéllel ízesítjük. A halat petrezselymes burgonyával tálaljuk.
“A vármegye Somogy című lapja 1873. május közepén arról tudósította olvasóit, hogy a fonyódi Balaton part halászbérlője Rosenberger Mihály két darab, élő fogast küldött nagy költséggel kiállított üvegszekrényekben a bécsi világkiállításra. Az egyik 17.5, a másik 12 fontos volt. A tudósító még csak remélte, hogy kellő figyelemben és elismerésben részesül majd a Magyar Tenger e ritka példánya. Bizakodása beigazolódott, hiszen a súlyosabb fogas kitüntetésben részesült.”