Okrosku leves
Veszek kb. 5 l vizet. Beleteszek 3 db nagyméretű vöröshagymát, 6-7 db apróra vágott burgonyát, 3 db apróra vágott sárgarépát, valamint ízlés szerint sót. Felteszem főni. Közben apróra vágok 2 db nagyméretű kígyó uborkát, és amikor a krumpli meg a sárgarépa félig puha, beleteszem az uborkát is. Végül beleteszek kb. 1/2 kg felkarikázott virslit. 5 db tojást keményre főzök és negyedekbe vágok. Amikor megfőtt a levesben minden, akkor jön a további ízesítés: csorgatok bele nagyon pici olíva olajat, citromlevet, kevéske őrölt borsot és apróra vágott kaprot. Óvatosan beleteszem a negyedelt tojásokat. Lehűtöm, mert hidegen fogyasztandó, nyári leves. Ukrajnában, az éttermekben télen nem is kapható. Tálalásnál a tányérokba 1-1 ek tejfölt merítek.
Forrás: Szuchányi Judit - Rendhagyó szakácskönyv
SZIVÁRVÁNY-SZIGETCSÉP NYUGDÍJAS KLUB Szuchányi Judit receptje