Kacsasült bormártással
Hozzávalók: 1 evőkanál olívaolaj, 1 db kacsamell, szükség szerint só és őrölt bors
A körethez: 1 nagyobb burgonya, 2 evőkanál kukoricaliszt, ízlés szerint só és őrölt bors, 2,5 dkg vaj,
A mártáshoz: 2 evőkanál libazsír, 1 dl vörösbor, ízlés szerint só és őrölt bors
Az olívaolajjal kikent tepsibe, vagy tűzálló edénybe fektesse bele bőrével lefelé a mellfilét. Pár perc alatt pirítsa pirosra. Fordítsa meg a melle húst, és tolja 8-10 percre a 200 fokra előmelegített sütőbe. Süsse ropogósra és puhára, majd fektesse tálra, és sóval, őrölt borssal ízlése szerint fűszerezze. Tartsa melegen. Közben a meghámozott burgonyát reszelje le. Azonnal keverje el sóval és borssal, hogy ne barnuljon meg, majd a liszttel is dolgozza egybe. A serpenyőben megolvasztott vajra simítsa rá a burgonyás keveréket. Amikor az alsó fele pirosra sült, fordítson rajta, mint a palacsintán - és ezt az oldalát is pirítsa meg. Csúsztassa a lepényt tálra. Fektesse rá a sült kacsamellet.
Öntse le a visszamaradt pecsenyeléből a vörösborral és a fűszerekkel főzött mártással.
Azonnal tálalja.
Fordította Barna Aladár