Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Kacsaleves koriander-gombóccal


Hozzávalók: 1 db konyhakész kacsa farhát és szárny, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 2 szál sárgarépa, 3 gerezd fokhagyma, 1-1 csokor petrezselyem és zeller, 10 szem egész bors

A gombóchoz: 1-1 db kacsamáj, szív és zúza, 2 vastag szelet bacon szalonna, 1 kis fej vöröshagyma, 2 szelet kenyérbél, 1 dl tej, 1 gerezd fokhagyma, 1 tojás, 1 evőkanál liszt, ízlés szerint só és őrölt bors, 2 evőkanál friss koriander, 2 db salátalevél, 1 paradicsom

A kacsarészeket darabolja fel kisebbekre, majd tegye fazékba. Adja hozzá a fűszereket, a csokorba kötött zöldeket, a szálasra vágott répát, az egész fokhagymagerezdeket és vöröshagymát. Fedő alatt, gyöngyözve főzze 2 órán keresztül. Ekkor szűrje le, a zöldeket és a hagymákat dobja ki, a répát tegye vissza a levesbe. A kacsadarabokat külön tálon kínálja a leveshez. Miközben a leves fő készítse el a gombócokat. A belsőségeket és a szalonnát a hagymákkal együtt darálja le. Adja hozzá a fűszereket, a felvert tojást, a héjatlanul apróra vagdalt paradicsomot és a finomra vagdalt saláta- és korianderlevelet. Keverje össze annyi liszttel, hogy formázható állagú keveréket kapjon.
Hagyja hűtőszekrényben állni, majd diónyi gombócokat főzzön a kész levesbe, végül tálalja.

Fordította Barna Aladár