Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Hétfűszeres csirkemell kókuszmártással


Hozzávalók: 4 db csirkemell-filé, 3 evőkanál vaj
A fűszerkeverékhez: 1-1 evőkanál őrölt kömény, koriander, édes kömény és görögszéna, fél mokkáskanál kurkuma, ízlés szerint só és bors

Az öntethez: 3 evőkanál kókuszreszelék, 2 dl száraz fehérbor, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál vaj

Készítse el a fűszerkeveréket. Alaposan forgassa bele a félbevágott, és enyhén kiklopfolt csirkemell szeleteket. Tegye zárt edényben két napra hűtőszekrénybe. Ekkor a felforrósított vajban, alacsony hőfokon, fedő alatt, oldalanként 8-10 perc alatt süsse puhára. A húsokat tegye félre meleg helyre. A visszamaradt zsiradékban keverje el a korábban borral elkevert kókuszreszeléket és a zúzott fokhagymát. Gyöngyözve forralja mártássá, végül a melegről félrehúzva keverjen el benne kevés vajat. Így az öntet fényes lesz.
Párolt rizzsel körítve tálalja a húst, a mártással leöntve.

Fordította Barna Aladár