Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Három-sajttal töltött csirke


Hozzávalók: 1.8 kg-os csirke, 10-10 dkg ricotta, rokfort és mozzarella, 1 gerezd fokhagyma, 1 kis fej vöröshagyma, 1 dl olívaolaj, 10 szelet bacon szalonna, pár szál koriander

A finomra vagdalt koriandert és vöröshagymát, a zúzott fokhagymát és a három sajtot tegye keverőtálba. Ízesítse a keveréket sóval és borssal. Villával nyomkodja szét, majd keverje simára a sajtkrémet. A konyhakész csirke bőrét fakanállal óvatosan, hogy ki ne szakadjon - lazítsa fel. Töltse a bőr alá a tölteléket. Borítsa be a csirkét a bacon szalonnával, amelyeket cérnával átköt. Olívaolajjal kikent tepsibe fektesse a csirkét, és a 180 fokra előmelegített sütőben 60-80 perc alatt süsse ropogósra és készre. Mielőtt feldarabolja, hagyja hűlni.
Sült krumplival körítve adja asztalra.

Fordította Barna Aladár