Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Kolumbusz sütemény


Tíz deka kókuszreszeléket összegyúrunk tíz deka vajjal három tojás sárgájával, tizenöt deka porcukorral, fél csomag vaníliás cukorral és huszonöt deka liszttel elkevert fél csomag sütőporral.

A könnyebb eldolgozás miatt egy-két kanálka tejfölt is gyúrhatunk hozzá. Lágy tésztává dolgozzuk, amelyből ujjnyi vastag rudakat sodrunk Ezeket a körülbelül tizenkét centiméteres rudacskákat félbehajtjuk, olyan formájúra, mint egy hajtűt, majd vajazott tepsibe tesszük, és közepes tűznél szép sárgára sütjük. Kihűlés után mindkét végét gőzön olvasztott főzőcsokoládéba mártjuk, és hideg helyre tesszük fagyni.

Még kellemesebbé tehetjük a süteményt, ha sütés előtt durvára vágott diót szórunk rá.