Fahéjas csirke
Hozzávalók: 8 evőkanál extra olívaolaj, 1 kisebb zellergumó, 2 db sárgarépa, 1 közepes fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 szál rozmaring, 4 db babérlevél, szükség szerint só és őrölt bors, 1 db citrom reszelt héja
A csirkéhez: 8 szelet csirkefilé, 1 kávéskanál só, 1 mokkáskanál őrölt bors, liszt a panírozáshoz, 1 dl fehérbor, 1 db citrom leve, 4 kisebb darab fahéj, 2 dl csirkeleves, 1 db tojássárgája
A sütéshez: olaj
Lábosban felmelegített olívaolajon fedő alatt párolja mintegy 15 percen át a gyufaszálra vagdalt zöldségféléket, a zúzott fokhagymát, a friss rozmaringot és a babérleveleket. Ezután dobja ki a babért és a rozmaringot. Hintse meg sóval, borssal és a reszelt citromhéjjal. Keverje el, és tegye félre. Közben a sóval és borssal elkevert lisztben forgassa meg a filéket. Serpenyőben felforrósított kevés olajon egyszerre süsse aranybarnára azokat. Öntse alá a bort, és fedő alatt, gyöngyözve párolja öt percen át, hogy a gőz átjárja a szeleteket. Emelje Tálra a húsokat. A visszamaradt lébe tegye a fahéjat, a citromlevet, a levest és forralja 10 perc alatt alaposan össze. Dobja ki a fahéjat, húzza félre a melegről, végül habverővel keverje el benne a tojássárgáját.
A mártással leöntött sülteket a párolt zöldséggel körítve tálalja.
Fordította Barna Aladár