Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Kutya wokban


Hozzávalók: 3 kg kutyahús (helyettesíthető báránnyal is, de úgy nem az igazi), 1 1/2 csésze ecet, 60 tört borsszem, 6 kanál só, 12 összetört fokhagymagerezd, 1/2 csésze étolaj, 6 csésze aprított vöröshagyma. 3 csésze paradicsom- püré, 10 csészényi lobogó víz, 6 csésze durvára tört zöld bors, 6 babérlevél, 1 teáskanál Tabasco mártás, 1 1/2 csésze májkrém, 1 egész ananász 1,5 cm darabokra vágva

Elkészítése: Először is ölj meg egy közepes méretű kutyát, és égesd meg lobogó tűz fölött. Óvatosan nyúzd meg, amíg meleg, és belezd ki. A húst 2,5 cm kockákra darabolod, és pácolod a borecet, tört bors, fokhagyma és só keverékében 2 órán keresztül.
Nyílt lángon egy nagy wokban süsd elő a húst, majd tedd hozzá a hagymát és az ananászt, amíg a hús porhanyóssá nem válik.
Add hozzá a paradicsompürét, a forró vizet, a zöld borsot, a babérlevelet és a Tabasco mártást.
Fedő alatt főzd készre. Keverd bele a májkrémet, és főzd még 5-7 percig.