Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Kenguru receptek


GRILLEZETT KENGURU TOURNEDOS, MÉZES- PESTOS HOLLANDI MÁRTÁSSAL, GÖRÖG TÖLTÖTT PARADICSOMMAL
Hozzávalók: 4 db kenguru tournedos (600 g), 8 dkg bacon szalonna, 4 szál friss rozmaring.
A mártáshoz: 6 db tojássárgája, 1,5 dl tejszín, 25 dkg vaj, 1 dkg só, 2 g Cayenne bors, fél citrom, 1 ek méz, 2 ek pesto genovese
Köret: 8 paradicsom, 2 zsemle, 10 dkg juhsajt, 1 tojás, 5 dkg vaj, tej, fokhagyma, petrezselyem, só, bors

Elkészítése: Az előzőleg bepácolt tournedosokat baconba tekerjük, majd egy rozmaring ággal összetűzzük. Grillen médiumra (Medium - (ha hús) közepesen átsütve, azaz belül még csak rózsaszín) sütjük. Hollandi mártást készítünk, a végén mézzel, és pestóval ízesítjük. A körethez a paradicsomoknak a csumájával ellentétes oldalon vágjuk le a tetejét, a belsejét kikaparjuk, gyengéden besózzuk, a szájára állítjuk, hogy a felesleges lé kifolyhasson. A tejbe áztatott zsemlét kicsavarjuk és összedolgozzuk a sajttal, tojással, fokhagymával, és a fűszerekkel. Ezzel a töltelékkel a paradicsomokat megtöltjük, kalapját visszahelyezzük. Kivajazott tálban, 180 fokon, 15 perc alatt készre sütjük.
Tálalásnál a grillezett kenguru köré csepegtetjük a mártást, és a sült paradicsomokkal tálaljuk.

KENGURU STEAK, VÖRÖSBOROS MÁRTÁSSAL - KANGAROO STEAKS WITH RED WINE SAUCE
Hozzávalók: 500 g kenguru karajszelet vagy 4 szelet steak
Pác: 1 csésze jó minőségű száraz ausztrál vörösbor, 1 teáskanál apróra vágott friss metélőhagyma, 1 gerezd fokhagyma, összezúzva, 1 kisebb hagyma, apróra vágva, 1 / 2 csésze tejszín Sütéshez: 1-2 evőkanál olaj

Elkészítése: Keverjük össze a pác hozzávalóit. A húst tegyük a pácba. Fedjük le műanyag fedővel.  Hűtőszekrényben legalább 2 órán át vagy egy éjszakán át érleljük.  Vegye ki hús pácból, tegye félre a megmaradt páclét.
Forrósítson olajat egy serpenyőben, tegye bele a húst.  Süsse át magas hőfokon 2 percig mindkét oldalán. A puhább húst, süssük 2 percig. Ha közepesen kemény a hús, csökkentse a hőt, és folytatni a sütést még 3 percig. Ha nem elég puha, süssük még 3-4 percig, időnként megfordítva.
Vegyük ki a húst serpenyőből. Fedjük le és tartsuk melegen. A serpenyőbe öntsük be a megmaradt páclevet és a tejszínt, hagyjuk forrni.  Csökkentsük a hőt alacsonyra, és főzzük fedetlenül 3 percig, vagy amíg a szósz be nem sűrűsödik.
Szeleteljük a filét vékonyra, majd tálaljuk a meleg mártással. Tálaljuk tört édesburgonyával és párolt cukorborsóval.
Megjegyzés: bélszín filé könnyebben elkészíthető, mint a steak. A kenguruhús nagyon alacsony zsírtartalmú, ezért száraz lesz, ha túlfőtt, vagy sütött.  Süssük alacsony vagy közepes hőmérsékleten csak, és hagyjuk néhány percig tálalás előtt pihenni. Ilyen módon lágy, lédús kenguruhúst fogyaszthatunk.

ZÖLDSÉGES KENGURU STEAK - STEAK DE KANGOUROU AUX LÉGUMES
Előkészítés: 30 perc
Sütési idő: 30 perc
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg kenguru felsál (20 dkg személyenként), 1 kg mini zöldség (bébirépa, petrezselyem, kukorica, stb.), 2 nagy burgonya, 2 ek felaprított metélőhagyma, 1 kisebb doboz (2 dl) tejszín, 5 dkg vaj, só, bors

Elkészítése: Megtisztítjuk a mini zöldségeket, és gőzön megpároljuk. Vigyázzunk, hogy roppanós-kemények maradjanak. Forró sós vízben héjastól megfőzzük a 2 burgonyát. Felverjük a tejszínt, majd hűtőbe tesszük. A vaj felében, hirtelen átsütjük a steakhúst, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. (Annyira sütjük meg, mint a marhasteaket.) Melegen tartjuk.
A vaj másik felében néhány percig pároljuk a minizöldségeket, vigyázzunk, nehogy megbarnuljanak.
Lehéjazzuk és félbevágjuk a főtt burgonyákat, minden félre felvert tejszínhabot teszünk, és megszórjuk az aprított metélőhagymával.
Tálra rakjuk a húsokat, köréjük helyezzük a habbal borított burgonyaszeleteket, és körítjük a párolt minizöldségekkel.