Csípős pulykamell avokádómártással
Hozzávalók: 75 dkg pulykamell-filé, 1-1 teáskanál erős és csemege paprika, 2 mokkáskanál őrölt fekete bors, 1-1 teáskanál fokhagymás só és morzsolt kakukkfű, 1 evőkanál vagdalt petrezselyem, 1 evőkanál olívaolaj
A mártáshoz: 1 kisebb fej vöröshagyma, 1 nagyobb chili paprika, 2 db avokádó, 4 teáskanál vagdalt korianderlevél, 2 evőkanál citromlé, 6 evőkanál olívaolaj, ízlés szerint őrölt fehérbors
A mellfiléből vágjon négy szeletet, és kissé veregesse ki azokat. Az olívaolaj felében keverje el a szükséges fűszereket, majd ezzel ecsetelje be a húsok mindkét oldalát. Negyedórányi pihentetést követően oldalanként mintegy nyolc perc alatt grillsütőben, vagy előmelegített, forró sütőben süsse pirosra a szeleteket. Közben kisebb tálba reszelje bele a hagymát, adja bele a nagyon finomra vágott chilit, a meghámozott és apróra darabolt gyümölcsöt és az olívaolajat. Fűszerezze, majd botmixerrel pépesítse.
Tízpercnyi pihentetés után a friss sülttel tálalja.
Fordította Barna Aladár