Citromos főtt csirke
Hozzávalók: 8 dkg vaj, 25 dkg rozscipó, 1 db közepes vöröshagyma, 2 evőkanál liszt, 1,5-1,5 dl tej és csirkeleves, 15 dkg gomba, 1 kg főtt csirkehús, 15 dkg kukorica, fél citrom leve, 1 csokor petrezselyem, só és őrölt bors
Öt deka felforrósított vajon pirítsa világosbarnára az egy centis kockákra darabolt kenyeret. A maradék vajon párolja világosbarnára a fél-karikákra vagdalt hagymát. Hintse meg a liszttel és folyamatosan keverve pirítsa pár percig, majd öntse fel a levessel és a tejjel. Habverővel dolgozza csomómentesre. Két-három percig forralja. Adja hozzá a felszeletelt gombát és a kukoricát. Gyöngyözve főzze 15 percig. Húzza félre a melegről, és keverje bele a felkockázott húst, a finomra vagdalt petrezselymet, a citromlevet és ízlése szerint a fűszereket. Simítsa a keveréket tűzálló tálba. Rendezze el a tetején a kenyérkockákat, végül a 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt süsse aranybarnára a tetejét.
Fordította Barna Aladár