Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Aranyérmek csirkemellből


Hozzávalók: 2 db csirkemell filé 1 fej vöröshagyma 1 nagyobb padlizsán szeletekre vágva 1 dl olaj

Elkészítése: A csirkemelleket keresztben ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd félbehajtva nyársra húzzuk. Egy keverőtálban összekeverjük a fűszerkeveréket az olajjal, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát. Sütés előtt 20-30 perccel megkenjük a húst a páclével, majd forró serpenyőben hirtelen mindkét oldalát megsütjük. Közben a padlizsánt felszeleteljük, besózzuk és egy darabig állni hagyjuk. Utána alaposan lecsepegtetjük, és szintén megsütjük. A nyársakat a padlizsánnal körítve tálaljuk. Az ételt szabadban is készíthetjük grillezve vagy roston sütve.

Fordította Szabó Béla