Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Hírességek - Korányi Sándor


Korányi Sándor, báró (Pest, 1866. június 18. – Budapest, 1944. április 12.) orvos, egyetemi tanár, az MTA tagja, Korányi Frigyes belgyógyász-professzor fia, szakíró, felsőházi tag.

SERTÉSBORDA KORÁNYI MÓDRA

Hozzávalók: személyenként 1-1 szelet sertésborda, májkrém, vagy pirított sertésvelő, paradicsompüré, zsír, liszt, só, törött bors
Köret: rizibizi

Elkészítése: a vastag bordák tetején éles késsel nyílást vágunk, a keletkezett üregbe betöltjük az ízlés szerint ízesített májkrémet, vagy velőt, majd fogpiszkálóval összetűzzük a nyílást.
A bordaszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd kevés zsírban mindkét oldalukat átsütjük. A sütésből megmaradt pecsenyezsírból paradicsompürével, liszttel és csontlével pecsenyelevet készítünk, és ebben a lében az elősütött bordákat puhára pároljuk.