Séra máj
Megboldogult lánykorom receptje, a családom így emlegeti.
Az étel legjobb nyúl májból, de a csirkemáj is megteszi.
Tekintélyes mennyiségű vöröshagymát, kb. 10 fej - ez a máj mennyiségétől is függ - vastagabb karikákra vágok, olajon megpárolom, ráteszem a nagyobb darabokra vágott nyúl májat, vagy az egészben maradt csirkemájat, és hirtelen megsütöm.
Sütés közben óvatosan forgatom, hogy mindenhol puhuljon, de ne törjön össze, közben megszórom sok őrölt fehér borssal. Ha túl sokáig sütöd, a máj kemény lesz, inkább egy kicsit véres maradjon a belseje. Vizet egyáltalán ne tegyél hozzá - a máj ekkor szintén kemény lesz - sót pedig csak a legvégén, tálaláskor.
Főtt krumpli, vagy krumpli püré jár mellé.
Csak frissen elkészítve finom. Olíva olajat használok az elkészítéséhez. Nagyon gyors és egyszerű étel.
Forrás: Szuchányi Judit - Rendhagyó szakácskönyv
SZIVÁRVÁNY-SZIGETCSÉP NYUGDÍJAS KLUB Szuchányi Judit receptje
Megjegyzés: családunk egyik kedves barátja Szuchányi Tiborné, leánykori nevén Séra Judit ma is aktív asztaliteniszező. Az ő egyik receptjét olvashattad kedves Látogató.