Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Túró krémes


Hozzávalók: 25 dkg liszt, 10 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 2 mk sütőpor, 1 kk szalalkáli, 2 egész tojás

Elkészítése: Az anyagokat összegyúrjuk és két egyforma lapot sütünk belőle. A tészta lágy lesz, ezért bőven lisztezett kézzel két egyforma részre osztjuk és szétnyomkodjuk a tepsiben. A két lapot egyszerre süthetjük úgy, hogy közöttük hosszában egy ujjnyi helyet hagyunk. Forró sütőben rövid idő alatt kiszárítjuk.
Csak másnap vágható fel!

Töltelék: 20 dkg margarin vagy vaj, 25 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1/2 kg tehéntúró, csipet reszelt citromhéj, fél citrom leve, 10 dkg mazsola.

Az anyagokat alaposan kikeverjük, és a lapok közé töltjük.

Forrás: Szuchányi Judit - Rendhagyó szakácskönyv
SZIVÁRVÁNY-SZIGETCSÉP NYUGDÍJAS KLUB Blaskó Istvánné, Mari receptje