Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Meggyes pite


Hozzávalók: 20 dkg vaj vagy margarin, 20 dkg cukor, 1 cs. vaníliás cukor, 6 db tojás sárgája, 1 db egész tojás, 1 üvegcse rum aroma, 10 dkg őrölt mandula vagy dió 20 dkg liszt, 1 csapott tk sütőpor, 30 dkg magozott meggy

Elkészítése: A vajat a cukorral kikeverem. Hozzáadom a vaníliás cukrot, a tojások sárgáját, az egész tojást, az aromát, mandulát, lisztet és a sütőport. Összeállítás után kivajazott tepsibe öntöm és rászórom a meggyeket.
Előmelegített sütőben 150-175 C fokon, kb. 45 perc alatt megsütöm.

Sütés után a pitét hagyom kihűlni.
Kockákra vágom és meghintem vaníliás porcukorral.

Forrás: Szuchányi Judit - Rendhagyó szakácskönyv
SZIVÁRVÁNY-SZIGETCSÉP NYUGDÍJAS KLUB Blaskó Istvánné, Mari receptje