Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Diós csiga


Elkészítése: 25 dkg lisztet összegyúrok 15 dkg margarinnal, 2 db tojás sárgájával, 1 kk. cukorral, csipet sóval és 2 dkg kevés langyos tejben megfuttatott élesztővel. Langyos tejjel bedagasztom, hogy keményebb kelt tésztát kapjak, és elteszem kelni. Ha már kétszeresére nőtt, téglalap alakban ujjnyi vastagra kinyújtom, olvasztott vajjal megkenem, rásimítom a tojások habbá vert fehérjét, amelybe 15 dkg cukrot és 15 dkg darált diót kevertem. Ezután az egészet összesodrom.
Forró késsel ujjnyi szeleteket vágok ebből a hengerből és kizsírozott tepsire, egymás mellé lefektetem a csigákat.

Szép pirosra sütöm.

Forrás: Szuchányi Judit - Rendhagyó szakácskönyv
SZIVÁRVÁNY-SZIGETCSÉP NYUGDÍJAS KLUB Blaskó Istvánné, Mari receptje