Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Almás szelet


Hozzávalók: 3 db egész tojás, 3 dl porcukor, 3 dl liszt, 1 cs. sütőpor, 1 cs. vaníliás cukor, 1 kg alma, margarin a tepsi kenéséhez, zsemlemorzsa, reszelt citromhéj, őrölt fahéj, 1 dl olaj

Elkészítése: A tojást a porcukorral habosra keverem. Hozzáadom a lisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a fahéjat és az olajat. Jól összekeverem. Az almát meghámozom, vékony szeletekre vágom. Egy hagyományos tepsit megkenek margarinnal, zsemlemorzsát hintek rá, majd ráteszem a felszeletelt almát.
Ráöntöm az előbb elkészített masszát és közepes tűznél megsütöm.

Ha kihűlt, kockákra vágom és porcukorral meghintem.

Forrás: Szuchányi Judit - Rendhagyó szakácskönyv
SZIVÁRVÁNY-SZIGETCSÉP NYUGDÍJAS KLUB Blaskó Istvánné, Mari receptje