Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Májjal töltött burgonya


Hozzávalók: 20 dkg sertés máj, 12 szem közepes burgonya, 1 fej vöröshagyma, 5 dkg trappista sajt, 1 ek tejföl, 1 tk paradicsom püré, 1 tk őrölt pirospaprika, só bors, olaj

Elkészítése: A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, félbe vágjuk, a belsejét kiskanállal kikaparjuk, úgy, hogy kb. 1/3 centis pereme maradjon.
Töltelék: az apróra vágott vöröshagymát olajon üvegesre pároljuk, rátesszük a csíkokra vágott májat. Borsozzuk, 4-5 percig kevergetve pirítjuk. Meghintjük őrölt piros paprikával, hozzáadjuk a paradicsom pürét, pici vizet, és még egyszer felforraljuk. A tűzről levéve a puha májat villával összetörjük, összekeverjük a főtt burgonya kivájt belsejével. Sózzuk és a burgonya üregeibe töltjük.

Tűzálló tálba egymás mellé rakjuk, meglocsoljuk kevés tejföllel, meghintjük reszelt sajttal és forró sütőben kb. 10 percig sütjük.

Forrás: Szuchányi Judit - Rendhagyó szakácskönyv
SZIVÁRVÁNY-SZIGETCSÉP NYUGDÍJAS KLUB Blaskó Istvánné, Mari receptje