Őszibaracktorta
Hozzávalók 4-6 személyre: 20 dkg babapiskóta, 30 dkg őszibarackbefőtt, 1,5 dl édes fehérbor, 1,5 dl meggylikőr, 1 dl tejszín, 30 g hámozott mandula, por-cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 3-4 dl tejsodó
Elkészítése: Egy téglalap alakú tortaformát kibélelünk alufóliával. A babapiskóták 3/4 részét megmártjuk a borból és meggylikőrből készült keverékben és kibéleljük velük a formát. Kemény habbá verjük a vaníliával és egy egész kevés porcukorral édesített tejszínt. Apró kockákra vágjuk az őszibarackbefőttet, szálkásra a mandulát. A forma aljára simítunk egy réteg tejszín-habot, utána egy sor gyümölcs következik, amelyet megszórunk a mandulával, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A formát betakarjuk egy megolajozott alufóliával, 4 órára a hűtőbe tesszük. A szokásos módon elkészítjük a tejsodót.
A tortaformát a tálalótálra borítjuk, megöntözzük a meleg sodóval.