Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Hírességek - Italo Santelli


Az olasz származású, de sokáig Magyarországon élt Italo Santelliről (1866-1945) nevezték el, miután a Gellért szállóban ez volt a kedvenc tízóraija.

Santelli rántotta

Hozzávalók: 30 dkg debreceni kolbász, 12 dkg paradicsom, 24 dkg zöldpaprika, 12 dkg füstölt szalonna, 4 dkg zsír, 12 tojás, só, törött bors, 12 dkg sajt

Elkészítése: a kolbász bőrét lehúzzuk, a paradicsomot meghámozzuk, a paprika magházát eltávolítjuk, és mindhármat karikára vágjuk.

Az apró kockára vágott bőrnélküli szalonnát kevés zsírban üvegesre pirítjuk, megfonnyasztjuk benne a kolbászt, hozzáadjuk a zöldpaprikát, s ha puhulni kezd, a paradicsomot is.

Addig pirítjuk, amíg a levét elfövi. Ekkor ráütjük a villával összehabart tojást, sózzuk, borsozzuk és megsütjük.

Reszelt sajttal hintjük meg tálaláskor.