Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Monte Christo kiflije és szendvicse


Monte Christo kiflije
Hozzávalók: 6 db kifli, 2-2 evőkanál vaj és méz, 6-6 szelet füstölt pulykamell és juhsajt, 1 evőkanál málnalekvár, 1 evőkanál szezámmag

A kifliket hosszában vágja félbe. Keverőtálban forgassa össze a vajat és a mézet. Ezzel kenje meg a kiflik vágott felületét. Fektessen mindegyikre egy-egy félbevágott szelet húst, majd sajtot. Csepegtesse meg a szendvicseket a málnalekvárral. Hintse rájuk az előzőleg szárazon kipattogásig pirított szezámmagot. Sütőlapra helyezve 8-10 percig süsse a 180 fokra előmelegített sütőben. Melegen tálalja.

Monte Christo szendvics (Kanada)
Hozzávalók: sajt (szeletelve), sonka (szeletelve), 1 tojás, vaj, só, 2 szelet pirított kenyér, olaj

A pirítósok belső oldalát vajazd meg, s tegyél közéjük egy sonka és egy sajtszeletet. A kenyereket rögzítsd egymáshoz (például fogpiszkálóval), majd mártsd meg az elhabart (sózott) tojásban, végül süsd ki bő olajban, mint egy bundáskenyeret.