Harcsa főszakács módra
Hozzávalók 5 személyre: 1 kg harcsa- vagy afrikai harcsafilé, 1,5 kk só, 1-2 citrom reszelt héja, 4 gerezd fokhagyma, 1,5 csokor petrezselyem, 8 ek zsemlemorzsa, 8-12 szelet vékony húsos szalonna, 8 ek főzőtejszín
A körethez: 1,5 kg burgonya, 0,5 kg vöröshagyma, 5 dkg vaj, 1,5 kk só, 1 kk őrölt fekete bors, 1 kk apróra vágott kakukkfű
Elkészítése: A krumplit és a hagymát felvágjuk, összedolgozzuk a sóval, a borssal, a vajjal és a kakukkfűvel. Tepsibe tesszük és letakarva 50 percig sütjük, közben meg-megforgatjuk.
A halat lebőrözzük, kiszálkázzuk, beirdaljuk és alaposan besózzuk, majd állni hagyjuk.
Egy tálban összekeverjük a zsemlemorzsát, a tejszínt, a reszelt citromhéjat, a préselt foghagymát és a felvágott petrezselymet. A harcsafilére kanalazzuk ezt a masszát, majd felhajtjuk és körbetekerjük a szalonnaszeletekkel. A köretre rakjuk és még egy fél órát sütjük.