Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Tojásos gombák


Hozzávalók: 6 kemény tojás, 24 db csiperkegomba, 0,6 dl zsemlemorzsa, 5 dkg rokfort sajt, 1 fej vöröshagyma, 2 evőkanál száraz fehérbor, 5 dkg vaj, 1 csokor petrezselyem, fél teáskanál fokhagymás só, pirospaprika

Elkészítése: A gombák szárát távolítsa el (A szárakat tegye félre más alkalomra.). A sajtot morzsolja szét, a hagymát reszelje le - és tegye keverőtálba. Reszelje hozzá, a keményre főzött tojásokat is. Hintse meg az egészet a zsemlemorzsával. Öntse rá a megolvasztott vajat és a bort. Fűszerezze, majd alaposan dolgozza össze. A krémmel töltse meg a gombafejeket. Rendezze a töltött gombákat gyengén kiolajozott tűzállótálra. 220 fokra előmelegített sütőben süsse 8-10 percet, majd szórja meg a tetejüket finomra vagdalt petrezselyemmel. Friss zsemlével kínálja.