Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Sonkás rizs gombában


Hozzávalók: 12 db gomba, 1 db vöröshagyma, 5 dkg bacon szalonna, 10 dkg füstölt sonka, 5 dkg főtt rizs, 4 db tojás, 2 dl tejföl, ízlés szerint só, bors

Elkészítése: Az apróra vagdalt szalonnát olvassza ki és párolja rajta üvegesre a finomra vágott hagymát. Dobja rá a gombák lereszelt szárát és a darált sonkát. Folyamatosan keverve főzze össze, majd forgassa bele a főtt rizst és az ízlése szerint adagolt fűszereket. Hagyja kissé kihűlni a keveréket. Ekkor töltse meg vele a gombafejeket, és fektesse azokat egymás mellé tűzálló tálba. A tojásokat verje fel a tejföllel és megsózva öntse a gombákra. A 180 fokra előmelegített sütőben fólia alatt süsse 25 percig, majd fólia nélkül pirítsa pirosra a tetejüket.