Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Párolt csirkeragu


Hozzávalók: 22,5 dkg kockára vágott csirkemell vagy comb, fél-fél evőkanál bor és szójaszósz, negyed teáskanál só, csipet bors, háromnegyed evőkanál kukoricakeményítő, 8 szál újhagyma 1 centisre vágva, 3,6 dl szeletelt gomba, spárga és sárgarépa, só, cukor, szezámolaj
A sűrítéshez: 1 teáskanál kukoricakeményítő 4 evőkanál vízben

Elkészítése: Forgassa bele a csirkehúst keményítő és őrölt bors keverékébe. Locsolja meg egy evőkanál olajjal, hogy sütés közben ne ragadjanak össze a darabok. Serpenyőben forrósítson fel 1,5 evőkanál olajat, és közepesre párolja benne a húst. Húzza az edény szélére, s a helyére tegye a hagymát, majd ha az üvegessé vált, zöldségféléket. Öntse rá a bort és a szójaszószt. Fűszerezze ízlés szerint, és fedő alatt párolja készre. Végül öntse rá a keményítős vizet, és forralja össze.