Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Fokhagymás gomba


Mushrooms with Garlic

Hozzávalók: 4 db nagy csiperkegomba, 10 dkg vaj, 5 gerezd fokhagyma, só, oregánó, 10 dkg zellergumó, 4 db fürjtojás

Elkészítése: A gombákat alaposan mossa meg, és óvatosan vegye ki a tönkjüket. Ezeket a zellergumóval együtt reszelje le. Keverje hozzá a zúzott fokhagymát, és ízlése szerint fűszerezve, kevés vajon dinsztelje 5 percig. Amikor kissé kihűlt, akkor töltse a gombafejekbe. Mindegyikre üssön egy fürjtojást, majd az így elkészített gombákat kivajazott tűzálló tálban tegye 210 fokra előmelegített sütőbe. Tíz perc múlva, amikor a tojás megkeményedett, szórja meg kevés reszelt sajttal, s azt olvassza rájuk.

Forrón tálalja világosra pirított zsemleszeletekkel.