Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Vegyes gyümölcsös rétes


Hozzávalók: 2 csomag réteslap, 10 dkg vaj, 1 egész tojás, tetszés szerint bármilyen tisztított és feldarabolt, kimagozott gyümölcsből 75 dkg, lehetőleg többféle, pl. meggy, cseresznye, sárgabarack stb. (lehet befőtt is, de akkor mind az legyen!), 4 evőkanál zsemlemorzsa, 20-25 dkg cukor a gyümölcs édességétől függően, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, ugyanennyi őrölt szegfűszeg

Az egyik csomag réteslapot szétszedem, a lapokat kevés olvasztott vajjal meglocsolom, majd egymásra téve a felvert tojással bekenem, és zsemlemorzsával meghintem. Rászórom a feldarabolt gyümölcsöt, és összegöngyölve sütőlemezre teszem.

Tetejére is kenek olvasztott vajat és a másik rétesrúddal együtt előmelegített, forró sütőben megsütöm.