Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Szerb rakott rétes


Hozzávalók: 2 csomag réteslap, 50 dkg tehéntúró, 4 tojás, 2 dl tejföl, 1 nagy csokor snidling, 1-1 nagy csokor kapor és petrezselyem, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só, fél dl olaj

A tehéntúrót áttörjük, simára keverjük a tojássárgákkal, a tejföllel és a nagyon finomra metélt zöldfűszerekkel. Hozzáadjuk a megtisztított és lereszelt, vagy apróra vágott vöröshagymát, a szétzúzott fokhagymát, végül beledolgozzuk a tojásfehérjékből vert kemény habot is. A réteslapokat szétszedjük. Kisebb, kikent tepsi aljára terítünk négy réteget belőle, megolajozzuk, majd a túrós töltelék felét rásimítjuk. Ezt beborítjuk újabb két réteg tésztalappal, amelyet megkenünk a töltelékkel, és a maradék két lappal befedjük.
Tetejét is beolajozzuk, és forró sütőben pirosra sütjük.
Közepes lángon körülbelül 30 percig sül.

Ha kihűlt, kockákat vágunk belőle.