Sörrétes
Hozzávalók: 1/8 l Arany Ászok, 1/8 l tejszínhab, 1 kg édes alma, 250 g liszt, 100 g cukor, 75 g vaj, 50 g mazsola, 20 g növényi olaj, 1 tojás, 1 evőkanál víz, 1 evőkanál porcukor, 1 csipetnyi só, 1 evőkanál fahéj
Dagasztótálba tesszük a lisztet, a vajat, az olaj egy részét és a tojást egy csipetnyi sóval, hozzáadunk egy kevés sört és vizet, és erőteljesen összegyúrjuk a tésztát. Időközben beleteszünk annyi sört és vizet, hogy a tészta rugalmas, finom és sima legyen. Köralakot formálunk a kész tésztából, és egy meleg, lefedett edényben egy ideig (legalább 0,5 óráig) pihenni hagyjuk. Ez alatt megmossuk, meghámozzuk az almákat, és apró szeletekre vágjuk. Aztán leheletvékonyra kisodorjuk a tésztát. Levágjuk a közben megmaradó vastagabb széleket. A tésztára szórjuk az alma szeletkéket, és ráhintjük a mazsolát, a cukrot és a fahéjat. Fölverjük a tejszínhabot, és egyenletesen szétkenjük az egészen. Most összecsavarjuk a befedett tésztát (talán ez a legnehezebb rész), és a sütőben bezsírozott sütő tepsiben 200°C hőmérsékleten aranysárgára sütjük.
Felszolgálás előtt porcukrot hintünk a sörrétesre.