Káposztás rétes
Hozzávalók 4 személyre: 2 csomag réteslap, 1 kg fejes káposzta, 6 dkg Ráma margarin, 6 dkg Héra főzőmargarin, 2 dkg cukor, 2 dkg zsemlemorzsa, 2 dkg só, ízlés szerint őrölt bors
A megtisztított, megmosott káposztát lereszeljük, megsózzuk, 15-20 percig állni hagyjuk. A káposztalét jól kinyomkodjuk. Rámát felolvasztjuk, cukrot teszünk bele és megpirítjuk. Hozzáadjuk a káposztát és megpirítjuk, őrölt borssal fűszerezzük, esetleg sóval utánízesítjük.
Konyharuhát gyengén benedvesítjük, ráterítjük a réteslapot, megkenjük olvasztott Hérával, megszórjuk zsemlemorzsával, majd elterítjük a káposztát, és óvatosan feltekerjük.
A rétest tepsibe helyezzük, a tetejét megkenjük olvasztott Rámával és megsütjük.