Szlovák krémes
Tészta: 25 dkg cukor, 4 tojás sárgája, 4 tojás fehérjéből vert hab, fél marék durvára vágott dió, 2 evőkanál kakaó, 7 evőkanál víz, 20 dkg liszt, 1 csapott kávéskanál szódabikarbóna
Fentiekből piskótaszerűen összeállítjuk a tésztát és megsütjük.
Krém: 4,5 dl tej, 3 púpozott evőkanál liszt, 1 tojás, 20 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja és fele leve, 2 csomag vaníliás cukor
A tejet a liszttel és a tojással összekeverjük és felfőzzük. A vajat a porcukorral habosra keverjük, és a felfőzött masszával, valamint a többi hozzávalóval összeállítjuk, majd a kisült tésztára kenjük.
Máz: 6 dkg vaj, 2 evőkanál kakaó
Összekeverjük, felfőzzük, és a krém tetejére csurgatjuk. Nem baj, ha csak “írókázunk”.