Kijevi krémes
Tészta: 40 dkg liszt, 20 dkg porcukor, 25 dkg margarin, 1 csomag sütőpor, 4 tojás sárgája, tejföl az összeállításhoz, hogy rugalmas, nyújtható tésztát kapjunk. 3 részre osztjuk, és egyenként tepsi nagyságúra nyújtjuk.
A lapokra: 4 tojás fehérjéből 15 dkg cukorral kemény habot verünk. Rákenjük a tésztalapokra, darabos dióval megszórjuk, és úgy sütjük meg a 3 lapot.
Krém: 4 kanál lisztet, 4 dl tejet, 1 tojást simára keverünk, majd sűrű krémmé főzzük.
25 dkg porcukrot, 25 dkg margarint, l csomag vaníliás cukorral habosra keverünk, majd a kihűlt krémmel összedolgozzuk. A habos-diós lapokat ezzel a krémmel megtöltjük.
Kb. 1 nap alatt puhul meg, és érnek össze az ízek.