Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Jugoszláv krémes


Tészta: 30 dkg liszt, 25 dkg margarin, 2 tojás sárgája, kevés só, 5 kanál víz

Este összegyúrjuk, reggel 2 lapba nyújtjuk. Egyik lapot megsütjük a tepsi hátán, másikat a tepsibe tesszük és erre jön a barna lap és együtt sütjük.

Barna lap: 9 tojás sárgája, 30 dkg cukorral habosra kavarunk, adunk hozzá, 25 dkg darált dió, 20 dkg reszelt csokoládé (bármilyen), 1 csomag sütőpor,

A 9 tojás fehérjét kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a masszához. A sárga lapra öntjük, és együtt sütjük.

Krém: 3/4 l tejet, 2 csomag vanília pudinggal összefőzzük. 25 dkg vajat, 25 dkg porcukorral habosra kavarunk.

Adunk hozzá 1 csomag vanília cukrot, majd a főzött krémmel összeadjuk. 1 csomag zselatint előírás szerint 1 dl vízzel elkészítjük, majd ha kihűlt, a krém közé keverjük.

A krémet rátesszük a tésztára, majd ráborítjuk a sárga lapot amit előzőleg a tepsi hátulján sütöttünk meg.

Vaníliás cukorral hintjük.