Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Hartyáni krémes


Előző nap kell összeállítani, mert egy éjszakára szüksége van, hogy a lapok megpuhuljanak. Nagyon finom, könnyű sütemény.

Hozzávalók: 30 dkg liszt, 10 dkg margarin, csipet só, 25 dkg porcukor, 2 ek kakaópor, 1 sütőpor, 1 tojás, kevés tej

A liszttel elkeverem a sót, sütőport, cukrot, elmorzsolom a vajjal, majd a tojással, és ha szükséges egy kevés tejjel összeállítom a tésztát. Levajazott, lisztezett nagy tepsi hátulján két lapot sütök belőle. 180 fokos sütőben kb. 8 perc alatt megsülnek. Mikor kisül egy nagy késsel fellazítom, majd egy deszkára csúsztatom őket.
Néhány perc múlva kőkemények lesznek, így a jó!

Krém: 1 l tej, 10-12 ek cukor, 3 cs. vaníliás pudingpor, 25 dkg Rama margarin

Összeállításhoz: egy nagy csomag babapiskóta, rum

A pudingporokat egy lábosba szórom, ráöntöm lassan a tejet, jól elkeverem egy habverővel, majd felforralom. Állandó keverés mellett besűrítem. Végül hozzáteszem a cukrot. Egy follpackkal letakarom és kihűtöm.
A margarint habosra keverem, majd kanalanként hozzáadom a kihűlt pudingot, jól kihabosítom.

A tepsibe teszem az egyik lapot, rákenem a krém felét, kirakom a babapiskótával. A piskótákat megkenem rummal, rásimítom a maradék krémet, befedem a másik lappal.

Egy éjszakára hűtőbe teszem.