Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Körömpörkölt pincésen


Hozzávalók: 3-4 köröm, 1 kisebb első csülök, 3 nagyobb fej hagyma apróra vágva, 1-2 ek zsír, 2-2 paprika és paradicsom felkockázva, 1 kk őrölt kömény, pirospaprika, só, ízlés szerint, pritamin, házi pörköltkrém, 2-3 gerezd fokhagyma felkarikázva, 2 dl vörösbor, 1 kg krumpli gerezdekre vágva

A húsféléket alaposan megtisztítjuk. A körmöket feldaraboljuk. A csülköt megnyúzzuk, a húst nagyobb, a bőrt apró kockákra vágjuk. Megolvasztjuk a zsírt, a bőrkockákat ropogósra pirítjuk, rászórjuk és megdinszteljük a hagymát, beleszórjuk a fűszereket, és kevés vízzel elkeverjük. Belerakjuk a csülökcsontot és a körömdarabokat, és sűrűn kevergetve főzni kezdjük, mint a pörköltet. Majd felengedjük vízzel. Körülbelül 1 óra múlva a húskockákat is belerakjuk. Ha a húsfélék már mind megpuhultak, belekeverjük a vörösbort és pár perccel később a krumplit is. Összefőzzük, de már nem kevergetjük, hanem csak az edényt rázogatjuk, hogy a krumpli ne törjön össze. Enyhén csípős almapaprikával adjuk fel.
3-3 és fél óra alatt készül el.