Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Csehszlovák krémes


Hozzávalók: 4 db tojás, 30 dkg cukor, 10 evőkanál cukor, 20 dkg liszt, 1 cs sütőpor, 4 evőkanál kakaó,
Krém: 20 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 2 cs vaníliacukor, 3 evőkanál liszt, 4 dl tej

Elkészítés: A tojásokat kettévesszük. A sárgájához hozzákeverjük a cukrot,vizet, a liszttel elkevert sütőport és a kakaóport. A fehérjét felverjük és óvatosan a masszához keverjük. Úgy sütjük, mint a piskótát.
A margarint habosra kavarjuk a porcukorral.
A vaníliacukrot, lisztet megfőzőm a tejben,majd a teljesen kihűlt krémet a margarinos masszához keverem.
A tetejét megszórom reszelt csokival.