Angol krémes
Tészta alap hozzávalói: 50 dkg liszt, 10 dkg cukor, egy pici só, 20 dkg zsír, 2 dkg szalalkáli
Töltelék hozzávalói: 1/2 liter tej, 4 evőkanál liszt, 2 csomag vaníliás cukor, 30 dkg cukor, 30 dkg vaj
Elkészítés: A felsoroltakat kevés tejjel összegyúrjuk oly módon, hogy könnyű tésztát kapjunk belőle. 3 db cipót formálunk, kinyújtjuk, tepsi hátán megsütjük. Sütés előtt a lapokat megszurkáljuk a tepsi hátán.
A 1/2 liter tejet 4 evőkanál liszttel, 2 csomag vaníliás cukorral simára keverünk és felfőzzük massza keménységűre. Ha kihűlt, a cukrot a vajjal (margarin is lehet) habosra keverünk, ha elkészült vegyítjük 1 dl rummal, és alaposan elkeverjük.
Nagyon finom, ajánlatos a felhasználás előtti napon megsütni, hogy megpuhuljon.