Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Túrós lepény


Hozzávalók kb. 30 db-hoz: 4 db tojás, 15 dkg Delma light margarin, 30 dkg liszt, 3 dkg élesztő, 1 dl 1,5%-os tej, 75 dkg félzsíros túró, 1 citrom leve és héja, 10 dkg fruktóz, 1 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítés: Habosra keverjük a tojások sárgáját az olvasztott margarinnal. Hozzáadjuk a tejben megfuttatott élesztőt, és a liszttel alaposan összedolgozzuk. Két részre osztjuk. Az egyik felét kinyújtjuk, kikent tepsibe terítjük. Erre rákenjük a túrótölteléket, amit úgy készítünk el, hogy az áttört túrót a citrom levével, héjával és a zsemlemorzsával összekeverjük. A tojások fehérjét keményre verjük a fruktózzal és a túróhoz adjuk. Utána betakarjuk a másik lappal, és 1-2 órát pihentetjük. Először forró, majd mérsékelt tűzön, tűpróbáig sütjük.