Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Tejfölös lepény


Hozzávalók a tésztához: 12 dkg porcukor, 3 tojás, 10 dkg vaj vagy margarin, 10 dkg liszt, 1 púpozott evőkanál zsemlemorzsa, 1 citrom héja

A tepsi kikenéséhez: zsír

A tetejére: 4 tojás, 4 evőkanál porcukor,4 evőkanál tejföl, 4 evőkanál liszt, fahéjas porcukor.

Elkészítés: A tésztához a cukrot habosra keverjük a vajjal meg a tojások sárgájával, majd belereszeljük a citromhéjat, hozzáadjuk a lisztet. Belekeverjük a tojások kemény habbá vert fehérjét végül a zsemlemorzsát. Kizsírozott tepsibe öntjük, és a sütőben félig megsütjük. Közben alaposan kikeverjük a 4 tojássárgáját a porcukorral meg a tejföllel, és hozzáadjuk a tojások habbá vert fehérjét meg a lisztet. A félig sült tésztára simítjuk, és a tetejét fahéjas porcukorral bőven meghintve a sütőbe visszatoljuk, tűpróbáig sütjük.

A tepsibe hagyjuk kihűlni, és kockákra vágva rakjuk a tálra.